Vel gjennomført bandundkurs

Hedmark Elghundklubb gjennomførte et fullbooket bandhundkurs lørdag 04.07. på Milepælen i Odalen. Kurset ble raskt fullbooket og vi ser ut ifra pågangen, at vi nok må arrangere 1 bandhundkurs til i år.

I forkant: deltakere med sine hunder. Her var hunder fra 4 1/2 mnd - 24 mnd. Dommere i bakgrunn: Gry Bodil Ås, Tom Flåseth, Kay Pettersen, deltaker, deltaker, Terje Rybråten, Knut Thoner og Erik Linstad, Camilla Hartz Repshus var fotograf.

10 engasjerte, lydhøre og lærevillige deltakere møtte opp til teoridel - før praktisk bandhundarbeid i skogen med dommer. Målet med bandhundkurset var å senke terskelen for å melde opp til bandhundprøve, bli en bedre hundefører og bandhundjeger. Vi i Hedmark Elghundkubb håper dagen ga deltakerne mersmak - dette er en gjeng vi gjerne blir med i skogen igjen!

Det ble en varm dag, men det hadde regnet godt på forhånd noe som gør det lettere å bevege seg mer stille i skogen. De aller fleste ekvipasjer hadde overværsarbeider inn på fersk adferd etter elg. Hundefører fikk veiledning og tips i skogen, samt at vi hadde en felles oppsummering til slutt.

Jon Kvernmo og NES Raja

Det er hyggelig å se at det er stor pågang til bandhundmiljøet i Hedmark Elghundklubb - og vi ønsker selvfølgelig nye bandund-interesserte hjertelig velkommen!

Kent Ove Høiby og hans NEG hannhund på 2 år.

 

Finn oss på Facebook